Meteen naar de inhoud
Paasbal stijldansen 2014

Wat draag je tijdens je dansles?

Date

In principe kun je gewoon je dagelijkse kleding aan als je naar dansles gaat. Bij Dansschool Dance Fit stellen we hier geen harde eisen aan zoals dat bij balletscholen soms wel gebruikelijk is. Bij ballet, streetdance, hiphop, etc gebruik je je lichaam natuurlijk wel wat anders dan bij de clublessen stijldansen. Daarom kun je bij recreatieve stijldanslessen gewoon dragen wat je naar school, werk, feestjes etc ook draagt.

Stijldansen is een nette sport

Wat je bij stijldansen draagt mag wat ons betreft wel een beetje passen bij het imago van het stijldansen. ben je gymleraar/-juf en draag je dagelijks trainingspakken en joggingsbroeken? Dan vinden we het wel leuk als je toch even omkleedt naar iets anders.

Als je als man dus een nette broek en een polo of overhemd hebt, is dat wel zo leuk om die aan te doen voor je dansles. Tijdens de lessen hebben we het vaak over de das van de heer. Bijvoorbeeld om te laten zien waar de dame hoort te staan of hoe je lichaam hoort te draaien. Dan is het leuk en handig als je ook een das draagt, maar we vragen het alleen expliciet voor het dansexamen en als we een (kerst-)gala organiseren. Voor de dames is een jurkje, of een rokje/nette broek met een blouse of shirtje prima.

Draag nette kleding naar je dansles

Kun je er in bewegen?

Stijldansen is niet alleen een hobby of een kunst. Het is ook een sport. Als je wil kun je er behoorlijk actief mee aan de slag. Dan is het niet handig als de kleding je daarin beperkt. Kokerrokjes waarmee je alleen kleine stapjes kunt zetten zijn dan misschien beter voor een borrel dan een dansles. Broeken of jurken die over de de grond dweilen zou je natuurlijk over kunnen struikelen. Dan is een parketvloer best hard.

Colberts en blazers maken een nette, moderne look vaak heel mooi af. We zijn er groot fan van, maar ze kunnen ook je armbeweging iets beperken (en je kunt het er lekker warm mee krijgen!). Gewoon doen, en eventueel tijdens de les even over je stoel hangen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Paasbal stijldansen 2014

Ben je heel fanatiek en wil je meer richting het wedstrijddansen? Dan is er ook speciale trainingskleding en wedstrijdkleding. Dat wordt zo gemaakt dat je helemaal de stijl dan de sport uitstraalt en daarbij toch maximale beweegruimte en comfort hebt.

Wat voor schoenen moet ik aan?

Vaak zijn schoenen met gladde zolen het prettigst. Als je dan wil draaien, krijg je geen last van je knie. Heb je die niet? Of staan ze niet zo leuk onder die ene outfit waarmee je juist zo graag naar je dansles wilde? Geen probleem. Je kunt bijna overal op dansen. Alleen Nike Air Max en hardloopschoenen raden we sterk af. Het profiel daarvan is echt gemaakt om rechtdoor te lopen. Als je daar toch op probeert te draaien, kun je last van je knie krijgen.

Oh en klompen… Dat lijkt me echt niet handig. For obvious reasons.

Voor de enthousiaste danser hebben we ook speciale dansschoenen.

Draag geen nike air max naar je dansles

Share this story with your friends