Meteen naar de inhoud
IDTA network

7 tips om een dansschool te kiezen!

Date

Hoe kies je een dansschool?

Je wil op dansles. Bij voorkeur in Leiden. Een cursus stijldansen is gebruikelijk gespreid over enkele maanden. Die lessen moeten dan wel goed zijn. Je zit er wel langere tijd aan vast! Met deze tips maak je een bewustere keuze.

Hieronder wat aandachtspunten die belangrijker zijn dan gedacht en vaak vergeten worden. Ze staan in willekeurige volgorde. Over dansleraren kunnen we hele boeken schrijven. Dat doen we daarom in een later blog.

Onderaan lees je alles over onze tevredenheidsgarantie!

Tarief?

Goedkoper is niet altijd de betere keuze.  Komen er bijvoorbeeld nog parkeerkosten bij? Of zijn de drankjes aan de bar duur? Zijn de kosten van het afdansen inbegrepen? Betalen bezoekers dan ook om mij te zien dansen? Dat heeft allemaal invloed op de totaalprijs van je dansles. Laat je dus niet afleiden door alleen de cursustarieven. Daarbij geldt ook: Als de dansschool of de lessen niet bevallen, is elke prijs die je betaalt te hoog.

kat-in-de-zak

Dansvloer?

Voor stijldansen heb je best wat ruimte nodig. Het liefst met een houten vloer. Het aantal m² geeft natuurlijk een indicatie van de ruimte, maar let wel op meer dan alleen het oppervlak. Is een lange smalle vloer handig? Of is iets vierkanter fijn?

Is de vloer wel onderhouden? Een vloer die regelmatig schoongemaakt en in de was gezet wordt, danst fijner en levert minder kans op blessures.

Dansschool hygiene en veiligheid voorbeeld (6)

Veiligheid en hygiëne?

Een slecht gelegde vloer, met kieren of hoogteverschillen, of een beschadigde vloer kan tijdens het dansen erg gaan storen. Ook bestaat de kans dat je tijdens het dansen struikelt en valt. Dat kan je avondje uit, of zelfs de rest van je cursus, behoorlijk verpesten! We hebben door de jaren heen helaas diverse onveilige situaties binnen dansscholen gezien.

En ook slechte hygiëne achter de bar en bij het sanitair kan je avondje uit goed verpesten. Helaas neemt niet iedereen het erg precies met horeca-regels. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Bestel jij een drankje bij zo’n bar? (dit zijn échte dansschoolfoto’s! Nee, niet bij ons.)

Voorwaarden en bereikbaarheid?

Is het voor iedereen duidelijk wat het betekent om ingeschreven te zijn bij deze dansschool? Wat wordt er met mijn gegevens gedaan? Heb ik ook rechten of alleen maar plichten? De “kleine” lettertjes zijn ook belangrijk. Juist als dingen net niet helemaal gaan zoals gepland. Geeft de dansschool heel open informatie? En krijg ik (snel) reactie als ik bijvoorbeeld een e-mail stuur?

Keurmerk?

Hoe weet ik dat de lessen gegeven worden door professionals in plaats van beunhazen? Is de dansschool aangesloten bij een professionele organisatie die bijdraagt aan de kwaliteit? Kun je als klant ergens terecht als de dansschool er zelf een zooitje van maakt?

NVD-logo-sinds-1920-def-RGB

Reviews van anderen?

Wat zeggen andere mensen over deze dansschool?  Zijn de reviews recent en door échte klanten geschreven? Zijn ze concreet en wat zeggen ze precies? En is dat voor jou een reden om hier wel of juist niet te gaan dansen?

Dansschool-Reviews-Leiden

 

Tevredenheidsgarantie!

Bij dansschool Dance Fit zijn we trots op ons bedrijf en staan we achter de lessen die we aanbieden. Daarom durven we met een gerust hart garantie te geven aan de dansers die voor het eerst dansles bij ons volgen. De beginnerscursus Stijldansen dus.

Ben je na de eerste les niet tevreden? Dan hopen we natuurlijk dat je ons vertelt waarom. Misschien kunnen we dan samen tot een oplossing komen. Ook naar de toekomst toe kunnen we dan hopelijk onze lessen en organisatie verbeteren.

Als je toch niet meer verder wil met de cursus, kun je je hiervoor gewoon alsnog afmelden. Je stuurt uiterlijk 24 uur voor de tweede les een e-mail naar info@Dance-Fit.nl. Dan hebben we nog even de tijd om je e-mail te lezen voor de les. Vermeld hierin dat je partner en jij ontevreden zijn en gebruik willen maken van de garantie.

Wij stellen dan géén vragen. We storten het betaalde cursusgeld gewoon terug op het IBAN waarvan het is betaald. Zo staat het ook in onze Algemene voorwaarden. Zo loop je geen enkel risico.

Niet-goed-geld-terug-garantie

Share this story with your friends