Meteen naar de inhoud
Heel protectors Stijldansen flare

wat zijn heel protectors en wat doen ze?

Date

Heel protectors Stijldansen flare

Voor damesschoenen zijn heel protectors (hakbeschermers) te koop. Dit is een transparant rubber kapje dat over de hak van de schoen geschoven kan worden. Heel protectors hebben verschillende functies.

Heel protectors beschermen (ook) de vloer

Het uiteinde van de hak (de heel tip) is van kunststof. Als dit slijt kan de rand scherp(er) worden. Een versleten hak kan dan krassen geven op een mooi houten dansvloer. Bijvoorbeeld als je netjes je hak van de voorste voet sleept op achterwaartse passen.

Er zijn verschillende soorten hakken, bijvoorbeeld slim heels of flare heels. Zorg dus voor protectors die passen bij jouw schoenen. Een flare heel heeft een breder steunvlak dan een slim heel. In beide gevallen komt er via de hak veel druk op een klein stukje van de vloer. Dit kan zijn als je over de hak naar voren stapt in de ballroom, een pas naar achter zonder foot rise, een heel turn, of bijvoorbeeld een back basic in de latin. Daarom is het belangrijk om heel protectors te gebruiken.

Ze geven je meer grip op de vloer

Heel protectors zijn van rubber. Dat is een stuk minder glad dan de heel tip zelf. Zo kan je makkelijker afzetten vanaf je hek en is de kans op wegglijden minder.

Ze dragen bij aan je balans

Omdat ze als een dopje over je hak gaan zijn ze aan alle zijden nét een beetje breder. Een breder steunvlak zorgt weer voor een betere balans. Hoe smaller je hak is, hoe meer invloed deze kleine verbreding heeft. Omdat ze transparant zijn, vallen ze verder weinig op. Je schoenen gaan er dus niet grover uitzien.

Ballroom_stijldansen_ heel_tips_flare_beige

Ze beschermen je dansschoenen

Dansschoenen zijn duurder dan heel protectors. Het eerste deel van je schoenen dat slijt is de hak. Ook het vervangen de hak (of alleen de heel tip) is al duurder dan een setje heel protectors. Ook zijn ze veel makkelijker te bestellen en te vervangen.

 

 

Share this story with your friends