Meteen naar de inhoud
Wat zijn privelessen Dansschool Dance Fit Stijldansen Leiden

Privélessen? Wat wordt daarmee bedoeld?

Date

Om dansen te leren kun je privélessen nemen. Dat is een van de lesvormen waarin je bij dansschool Dance Fit dansles kunt volgen. Privélessen zijn danslessen waarbij je als danspaar de volledige aandacht van je dansleraar hebt.  De hele les is erop gericht om het dansen jou en je danspartner te verbeteren. Er zijn dan geen andere leerlingen waardoor je dansleraar ook veel meer van je dansen ziet. Hij ziet meer van de fouten die je maakt, maar ook waar je juist heel goed in bent. De les kan hij daarop aanpassen

Omdat je dansleraar bij privéles alleen maar met jullie werkt, is elk onderdeel van de les gericht op jullie ontwikkeling. Hierdoor boek je veel meer vooruitgang dan bij clublessen. Uiteraard heeft je leraar een ontwikkelplan passend bij jullie wensen, maar omdat er geen andere leerlingen deelnemen, kun je ook zelf veel invloed hebben op wat er in je les wordt behandeld.

Privélessen voor recreatieve dansers

Via een privéles kun je in een korte tijd een goede basis leren dansen. Dat is leuk en handig als je bijvoorbeeld op een bruiloft of een gala niet alleen maar langs de kant wil staan. In een korte periode leer je dan precies wat je nodig hebt. Ook kun je op deze manier kennismaken met het stijldansen om te kijken of je het leuk genoeg vindt om een hele cursus te volgen. Daar ontmoet je dan weer andere leuke dansparen en maken we er een gezellige avond uit van.

Volg je al clublessen en heb je bijvoorbeeld een paar lessen gemist? Of kun je wat extra hulp gebruiken? Wil je graag je techniek nog verder verbeteren? Ook dan kun je als recreatieve danser natuurlijk privéles nemen.

Je dansleraar ziet ook veel meer van je dansen

Privélessen voor wedstrijddansers

Als je wedstrijden danst of wil gaan dansen, kun je je het beste ontwikkelen via privélessen. Een wedstrijd dansen vraagt om een andere voorbereiding en een andere mentaliteit dan een avondje uit. Dit heeft invloed op de choreografie die je danst, en je manier van dansen. Wedstrijddansers kiezen daarom altijd voor privélessen, bijvoorbeeld wekelijks. Deze zijn dan eventueel aan te vullen met workshops, lectures, en trainingskampen waarbij in groepsverband gewerkt wordt aan elementen van het stijldansen.

Zowel beginnende als zeer ervaren dansers kunnen privélessen nemen om hun wedstrijddansen te verbeteren.

Privélessen voor bruidsparen

Voor een prachtige openingsdans op je bruiloft kun je privéles stijldansen nemen. Omdat bij een openingsdans meer komt kijken dan het leren van de reguliere stijldansen, hebben we een aparte benadering voor openingsdansen. Privélessen zijn daar een onderdeel van.  Daarnaast hebben we tips voor een prachtige openingsdans.

Share this story with your friends