Tips voor een prachtige openingsdans? We helpen je graag goed op weg. Een bruiloft is voor de meesten een groot project. Er zijn veel beslissingen om te nemen. Van de trouwlocatie tot de taart en van de kleding tot het menu. Met deze 7 tips ben je nog beter voorbereid en wordt jullie openingsdans zeker weten een groot succes.
1. Neem contact op met een professional.
Een openingsdans is geen standaard dansje. Bovendien moet het een bijdrage leveren aan de mooiste dag van je leven. Ongeacht je danservaring is het dus raadzaam les te nemen bij een professional. Niet elke dansleraar is hiervoor geschikt. Kies er een die bewezen ervaring heeft met openingsdansen. Zoek ook altijd naar reviews of recensies!
2. Ga voor een goed gevoel!
Zorg dat je dansleraar weet wie jullie zijn en wat jullie willen. Neem gerust een half uur tot een uur de tijd om kennis te maken. Een goede klik is belangrijk. Bedenk dat je bij de danslessen en het oefenen intensief met je leraar te maken hebt. Zeker als je met dansen uit je comfort zone stapt is het belangrijk dat je iemand hebt die je op je gemak stelt. Je bent fysiek met elkaar bezig en komt soms dicht bij elkaar. Zoek dus een leraar die jullie een goed en veilig gevoel geeft. Een goed “pedagogisch klimaat” zoals dat heet.
3. Is er voldoende ruimte voor jullie inbreng?
Een goede danser maakt nog niet gelijk een goede leraar. Ga voor een leraar die minstens zoveel kijkt en luistert als dat hij praat en voordoet. Door jullie eigen inbreng wordt de dans nog persoonlijker. Het is tenslotte jullie dans en jullie vertellen daarmee een geheel eigen verhaal. Omdat de dans meer “eigen” wordt, is hij ook makkelijker voor jullie te dansen.
4. Maak het zo persoonlijk mogelijk!
Kies een nummer dat bij jullie past. Let vooral op het gevoel dat jullie hebben bij een nummer. Gebruikelijk duurt een openingsdans ca. anderhalve minuut. Omdat het leukste deel niet per se de eerste 90 seconden is, raden we aan ook de muziek op maat te laten maken. Dit komt de dans altijd ten goede. Zo hoeven jullie ook geen concessies te doen omdat “de muziek nou eenmaal zo is”. Bijkomend voordeel: de DJ kan ook minder fouten maken met het wegdraaien van de muziek!
5. Trouwkleding! Lastig?
Trouwkleding kan een extra handicap zijn bij de openingsdans. Ook hierom raden wij aan een leraar te zoeken die hiermee gedegen ervaring heeft. Hij/zij kan dan met de choreografie en het oefenen voldoende rekening houden met jullie specifieke trouwkleding. Doe ook eens een danslesje met je trouwschoenen aan.
De meeste trouwjurken hebben een lusje dat om de pols gedaan kan worden. Heel handig voor traplopen of grasveldjes, maar vaak niet gemaakt om mee te dansen. Laat de kledingzaak weten dat je in de jurk wil dansen en vraag of ze het lusje wat steviger vast kunnen zetten. Dat verkleint de kans op problemen halverwege jullie dans.
6. Dansles op je trouwlocatie
Niet elke locatie is hetzelfde. Zorg dat de ruimte goed benut wordt, je geen ruimte tekort komt en jullie goed rekening kunnen houden met waar het publiek zal staan. Vergis je niet in de impact die een nieuwe locatie heeft op jullie oriëntatie tijdens het dansen! Vraag aan de trouwlocatie of ook daar een keer geoefend mag worden. Zo sta je nooit voor verrassingen en kun je de trouwdag en jullie openingsdans met vertrouwen tegemoet zien.
7. Prachtige foto’s van jullie dans
Wil je dat jullie fotograaf ook voor perfecte foto’s van jullie dans zorgt? Neem hem/haar dan mee naar een van de laatste lessen. Je kunt ook op de dag zelf nog even stiekem een oefenrondje dansen terwijl de fotograaf meekijkt. Die weet dan meteen wat hij kan verwachten en dus nog beter zorgen voor prachtige foto’s.
“Met de tips van @DanceFit_online waren de foto’s van onze openingsdans prachtig!”
Heb je iets (gehad) aan deze tips?
Of heb jij nog tips voor ons? Laat een reactie achter!